tiistai 24. helmikuuta 2015

The order 1886

Ekana se paljon puhuttu pituus. Aloitin klo 12.09 ja 19.32 lähestyi lopputekstit loppuaan. Pelasin vielä helpoimmalla ja yhtä taistelua joiduin koittamaan kahdesti ja toista taistelua kolmesti eli saman jankkaamista ei ollut.
En tosin juossutkaan sprintillä paikasta toiseen vaan tutkein paikkoja ja muutenkin kuljin aina paikasta toiseen sillä perus kevyellä hölkällä. Hittoako sitä kiirehtimään. Elämysmatkalla tässä ollaan.
 
Tosiaan jos odottaa jotain kovaa toimintapeliä niin tulee varmasti pettymään vaikka omiin tarpeisiin sitä räiskintää oli tarpeeksi. Tämä todellakin on elämysmatka ja sellaisena se kannattaa ottaa. Valot pois ja äänet kovalle ja sitten vaan antaa pelin videä mukanaan. Jos pidit esim last of usin välivideoiden määrää liian suurena tai niitä rauhallisia kävely kohtia turhana niin pysy tästä kaukana sillä molempia löytyy aika paljon.


Mitä itse taisteluun tulee niin se on varsin toimvaa. Jos jotain third person cover shootteria on pelannut niin tämän kanssa on kuin kotonaan. Jos jostain täytyy valittaa niin minusta olisi parempi jos hahmo menisi suojaan vain ympyrästä eikä myös vain kävelemällä sitä päin. Nyt äijä meni suojaan kun koitin tiukassa paikassa vaan mennä karkuun. Onneksi noin ei monesti käynyt.
Mielestäni myöskään QTE kohtauksia ei ole liikaa vaikka niitä suht runsaasti onkin.
Tärkeintä kuitenkin on, että ne on hyvin tehty eli ei tarvitse omata jedi refleksejä jotta noista pääsee läpi. Parikin eri taistelua on toteutettu QTE:lla ja siitä näyttävästä menosta voi ihan oikeasti nauttia kun ei tarvitse hermot kireänä tuijottaa sitä ruutua jotta ehtii painaa taas oikeaa nappia.
Löytyypä tästä myös pari hiiviskely osiota jotka ovat myös ihan toimivia.
 
Muutenkin peli toimii varsin mallikkaasti enkä törmännyt yhteenkään bugiin koko pelin aikana joka nykyään on aika harvinaista.
Visuaalisestihan tämä on ihan omaa luokkaansa ja helposti voin myöntää, että ei tämä niin hieno elämys olisi ollut jos peli olisi ollut puolet rumempi. Toisaalta nautein myös last of usista paljon enemmän ps4:llä mitä ps3:lla juurikin parantuneen grafiikan ansiosta.
Ne kuuluisat mustat reunatkaan ei häirinneet ollenkaan enkä edes kiinnittänyt niihin huomiota alun jälkeen.
Myös hahmoista ja tarinasta tykkäsin ja muutenkin jatkuvasti ihmettelin, että pelaanko varmasti samaa peliä kuin mitä gamespot oli pelannut sillä niiden "arvostelu" oli lähinnä jatkuvaa haukkumista melkein joka asiasta.
 
 Noh kaduttaako, että ostin tämän jo nyt ja maksoin 59e? No ei helvetissä kaduta. Minulle tämä oli aivan mahtava elämys ja tuo pieni vika kontrolleissa on se ainoa asia josta oikeasti tekee mieli valittaa.
Tai olisihan se kiva jos tässä olisi joku first person moodi myös kuvien ottamista varten. Mitään avattavia bonuksiahan tässä ei ole ja sen takia moni on sanonut ettei pelillä ole yhtään uudelleenpeluuarvoa. Itse en tuollaista kaipaa vaan jos peli iskee tarpeeksi kovaa niin kyllä sen haluaa uudestaan pelata läpi.
Myöskään välivideoita ei voi skipata, mutta ihan mielellään nuo vielä toiseen kertaan katsoo ja se oikeastaan jopa rikkoisi fiiliksen jos ne skippaisi koska siirtymät niihin ja takaisin peliin on niin saumattomia. Tosin eihän siinä mitään vikaa olisi jos tuollainenkin mahdollisuus annettaisiin vaikka olen aika varma, että niillä peitetään ainakin osittain lataustaukoja.

Itsehän ehkä jo huomenna pelaan tämän uudestaan läpi ja laitan samalla hahmolle sen erivärisen takin päälle niin saa silläkin hieman tuoreutta kokemukseen. Olenhan minä pelannut tomb raiderin rebootinkin kolmesti läpi ihan sen takia kun ostin laralle uudet vaatteet. Minua on ilmeisesti aika helppo miellyttää.
Täytyy toivoa, että tämä myy heikoista arvosteluista huolimatta hyvin ja saadaan jatkoa sillä loppu saa haluamaan lisää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti