perjantai 16. tammikuuta 2015

N-gage QD

Tässä pieni juttu minulle varsin rakkaasta puhelimesta. Kirjoitin tämän syyskuussa pelaajan foorumille ja nyt suoraan kopsasin sieltä.



Eilen tuli pelattua vitalla klonoa läpi ja siitä tuli taas mieleen pandemonium josta tuli taas mieleen erittäin aliarvostettu puhelin eli n-gage qd jolla tuo tuli aikoinaan pelattua läpi.

Yleisestihän n-gage on iso vitsi ja valitettavasti qd ei pahemmin tilannetta korjannut vaikka kyseessä oli roima parannus. Siinä oli hyvä d-pad ja pelitkin pystyi vaihtamaan ilman laitteen sammuttamista. Tosin ainakin mp3 soitin sai lähteä, mutta sen sai softana ladattua, mutta ääni tosin oli monona.
Silti itse käytin varmaan vuoden verran omaa qd:ta mp3 soittimena. Elettiin kuitenkin vuotta 2005 ja silloin sai maksaa yli 100e mp3 soittimesta jossa oli tilaa huikeat 512mt. Jeps luit oikein.

Muutenkin tuo oli hyvä luuri ja moniajo oli iso juttu. Itsehän kuuntelin tuolla musaa, surffasin netissä ja keskustelin mesessä agile messengerilla samaan aikaan. Nyt käsi ylös kuinka moni teki samaa omalla puhelimella yhdeksän vuotta sitten.
Tulipa tuolla katsottua pari elokuvaakin vaikka laadusta tietenkin oli pakko karsia, mutta kun olin mimmin luona yötä ja se meni nukkumaan jo kymmenen aikaan illalla niin mitäs muutakaan siinä vieressä teet. Mieluummin katsoo leffaa vaikka siinä onkin hiukan paska kuva saatikka koitat saada nukuttua kun ei väsytä.

Tulipa tuolla myös nes ja gameboy emulaattoreita käytettyä ja pelattua metroid ja metroid 2:return of samus läpi.

Entäs ne n-gagen omat pelit sitten. Yleisesti niitäkin pidetään vitsinä, mutta olihan sille hyviäkin pelejä kuten vaikka ashen.
 Ei se paljolta nyt näytä, mutta millaisia pelejä niillä muilla puhelimilla pelattiin yhdeksän vuotta sitten? Lähinnä jotain java kikkareita.

Valitettavasti tubesta on vaikea löytää laadukasta matskua ja muutenkin nuo tietenkin näyttää paremmalta siinä puhelimen ruudulla, mutta esim tony hawk, Colin mcrae rally 2005, Pandemonium tai tomb raider eivät pahemmin pleikkari versioille hävinneet. Tosin colin mcrae rally 2005 on oikeasti colin mcrae rally 2 jossa on vaan 2005 vuoden autot, mutta hei monet pitää tuota parhaana sarjan pelinä.




Sitten on muutamat GBA käännökset kuten Sonic-N joka on tietääkseni sama kuin sonic advance ja sitten löytyy myös Rayman 3. Eikä saa unohtaa Pathway to glory strategiaa jossa oli myös gprs:n yli toimiva online moninpeli joka oli tuohon aikaan aika kova juttu ja onhan peliä ihan yleisestikin kehuttu.




Tuntuu, että nokia oli n-gagen kanssa taas kerran aikaansa edellä. Tosin se eka malli oli raakile ja eihän siihen voinut edes normaalisti puhua, mutta qd oli oikeasti jo hyvä laite ja oikeastaan ainoa miinus pelikäytössä oli se kapea ruutu, mutta ei se ainakaan omaa pelaamista mitenkään pilannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti