perjantai 16. tammikuuta 2015

Virtuaalista valokuvaamista

Infamous: First light

Nyt kun nykyisten konsoleiden pelit alkaa näyttämään jo varsin komeilta niin on varsin kiva huomata, että jotkut fiksut pelintekijät laittavat peliin myös valokuvaus moodin.
Hyvänä esimerkkinä on Last of us: remastered sekä Infamous: second son ja first light.

Last of us tarjosi tuon mahdollisuuden jo valmiiksi ja Infamoukseen se tuli päivityksenä. Molemmat antaa mahdollisuuden liikutella kameraa ja säätää syvyysterävyyttä jne.
Ensimmäinen läpipeluu last of us: remasteredin kanssa oli minulle valokuvaus reissu. Olinhan sentään pelannut pelin jo kahdesta ps3:lla läpi, mutta en pitänyt peliä mitenkään erikoisen näköisenä vaan minusta ulkoasu oli jopa hieman suttuinen koska peliin oli tungettu niin paljon kaikkea.
On ruostuneita autoja, kasvillisuutta, hajonneita huonekaluja jne eikä vanhan sotaratsun tehot vaan riitä siihen, että kaikki nuo voitaisiin tehdä tarpeeksi tarkoilla tekstuureilla ja resoluutiolla.

 Last of us: remastered.

Remastered korjasi tämän ongelman ja nyt peli näyttää todella komealta. Jokainen joka väittää, että ero on pieni tai jopa olematon selvästikkin luottaa omiin muistoihinsa ja aivoillahan on tapana lisätä vähintään kunnon antialisointi peleiehin ja jopa vanhat nes pelit on omissa muistoissa kunnon hd kamaa.
 *
Pelihän tarjoaa sekä 30fps, että 60fps moodit ja itse pelasin ekan kierroksen 30fps moodilla koska se antaa hieman paremmat varjot.
Kuvaus moodin voi aktivoida milloin vain painamalla oikeaa tattia (vai oliko se painamalla molempia) jonka jälkeen kameraa voi liikuttaa vapaasti, säätää tarkennusta ja onhan siellä myös usea eri värifiltteri kaikille instagram käyttäjille.
Itse en moisia kuvan pilaajia käyttänyt vaan pidin kaiken ihan normaalina.

 Last of us: remastered

Kuvia tuli otettua paljon ja pelaaminen oli jopa uuvuttavaa kun sitä kameraa tuli aktivoitua jatkuvasti ja samalla tietenkin myös peli muuttui hyvin katkonaiseksi joka ei ole se paras asia kun kyseessä on erittäin tarina vetoinen peli. En siis suosittele tuollaista lähestymistapaa jos tätä pelaa vasta ensimmäistä kertaa.

Kuvia kertyi lopulta 141 kappaletta ja ne löytyvät photobucket sivultani. Varoituksena kuitenkin, että nuo saattaa spoilata pelin tarinaa. Kaikki kuvat ovat tietenkin  1920*1080 resolla joten niitä kannattaa katsella kunnon kokoisina tuon perus postimerkin sijaan.

Lisäksi vasemmalla on myös kansiot muutamalle muulle pelille kuten GTA V & GTA online. Varsinkin joulun aikaan Los Santos oli kauneimmillaan ja PS4:n share nappula oli kovassa käytössä. Tuossa onkin yksi isoimmista syistä miksi halusin tämän uuden version GTA V:sta, first person moodi ja HUD pois päältä niin saa vallan komeita kuvia.

GTA: online

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti