keskiviikko 5. elokuuta 2015

Olen batmaaaaaan


Kylmä vesisade piiskaa vasten tiukkaa nahka-asuani ja batnännini ovat kova....ei helvetti eihän tämä ole batman forevah vaan arkham knight. Rocksteadyn uusin tripla A tason batman joka on parasta sitten valmiiksi siivutetun leivän.

Tai sitten ei.

SPOILEREITA LUVASSA

Kovin tätä ennakkoon jotkut hypetti "koska rocksteady", mutta itse vaan odotin samaa mitä ennenkin, mutta petyin. Missä mentiin vikaan? Oliko se paljon haukuttu batmobile? Ei ollut. Itseasiassa sillä oli ihan kiva ajaa kunhan tajusi vaihtaa kontrollit eikä edes se tankki moodissa taistelu puuduttanut vaikka sitä oli todella paljon.
Vika on siinä mikä on tärkeintä eli tarina.

Pelin nimenä komeilee Arkham knight, mutta silti tämä on oikeastaan Scarecrown peli. Hommassa on vaan se ihan pikkuruinen miinus, että Scarecrow vaan puhuu ja puhuu pelosta ja muusta paskasta, mutta ei tee mitään.
Joo kyllä se lopulta peittää koko kaupungin sillä kaasullaan, mutta missä on kaikki kunnon mindfuck jota siltä odottaa?
Arkham asylumissa oli sitä 2.5d "tasohyppely" settiä ja kerran oikeasti luulin, että xboxiin iski taas kerran RROD koska olin sen jo kerran kokenut ja ruutuun tuli samanlaista viivaa ja peli jäätyi, mutta se olikin vain Scarecrow joka pikkasen leikki.

Arkham knightissa ei ole mitään tuollaista. Vasta ihan lopussa päästään pelaamaan hetki jokerina batmanin pään sisässä, mutta se ei ole tarpeeksi. Ei todellakaan.
PS4 omistajat (kuten minä) saa pelin mukana koodin jolla saa ladattua Scarecrow nightmare packin tai jtn sellaista joka ylläri ylläri on batmobile ajelua, mutta siinä sentään on hieman sitä mindfuckia jota kaipasin eli ajaessa maasta tulee Scarecrown piikkejä esiin ja jokapuolella räjähtelee ja lopussa taistellaan jätti kokoista Scarecrowia vastaan.Miksi tuo ei ollut osa tarinaa? Se olisi tuonut siihen edes hieman sitä mitä odotin.
Toinen asia mikä ärsyttää on itse Arkham knight eli vanha Robin. En edes muista jätkän nimeä, mutta kuitenkin. Arkham sarjan pelithän ovat oma juttunsa ja universuminsa ja missään vaiheessa ei olla mitään mainittu tuosta vanhasta robinista ja siitä, että se joutui Jokerin vangiksi joka mukamas tappoi sen, mutta oikeasti aivopesi koko tyypin vihaamaan batmania.
Sarjiksia lukeneet kuulemma näki koko homman jo kaukaa, mutta entäs sellaiset jotka on pelanneet vain pelejä?

Kuten sanottu niin tietääkseni arkham sarja on oma universuminsa ja missään aiemmassa pelissä ei edes viitattu siihen, että aiemmin on ollut toinen robin jonka jokeri on tappanut. Nyt sitten aivan tyhjästä tuodaan tuo tyyppi kehiin viimeisen kolmanneksen aikana ja yritetään luoda jotain draamaa. Se ei vaan toimi koska koko tyyppi on täysin vieras joten ei siitä voi mitenkään välittääkään.

Entä mistä helvetistä tuo jätkä on saanut kaikki rahat? Eihän sillä ole kuin muutama sata sotilasta ja kymmeniä ja taas kymmeniä tankkeja. Maksoiko Scarecrow kaiken vai onko ex-Robin ottanut pika vippiä?

Entäs ne sivutehtävät sitten. On pommin purkamista, palomiesten pelastamista ja onhan niillä arkham ritarin sotilailla checkpointejakin jotka pitää poistaa ihmisiä häiritsemästä ja tuo on heti eka asia joka ihmetyttää ja ärsyttää.
Checkpointien tarkoitushan on rajoittaa ihmisten liikkuvuutta kuten vaikka far cry 2:ssa. Pystytetään se koppi keskelle tietä ja vahditaan, ettei kukaan pääse ajamaan siitä ilman tarkastusta. Makes sense.
Tässä nuo checkpointit on tien vieressä ja ne on aina aidattuja pieniä muutaman metrin alueita joissa on pari sotilasta ja välillä niissä on myös pari automaatti turrettia siellä aitauksen sisällä.
Eli miksi nuo pitää poistaa ja miten se edes on checkpoint? Ei ne edes näe sitä tietä niiden helvetin aitojen läpi. Antaa idioottien mädäntyä aitaukseensa.

Checkpoiiiiint. Tuohan rajoittaa liikkuvuutta niin perkeleesti....

Lisäksi kaikki nuo pommit ja palomiehet jne on pakko löytää vaan päämäärättömästi hortoilemalla kaupungilla. Kyllä. Minä suorastaan rakastan ajella tai liitää ympäri kaupunkia 30 minsaa jos vaikka löydän sen viimeisen puuttuvan "checkpointin".
"Ei niitä ole pakko tehdä" huutaa joku innokas taustalla, mutta kun on.
Tämä on ensimmäinen arkham sarjan batman joka on pakko vetää 100% läpi jos haluaa nähdä oikean lopun eli on myös pakko kerätä / ratkaista ne kaikki yli 200 Riddlerin pystiä / arvoitusta.

Entäs ne most wanted vihut sitten?
On Firefly tuo ihana pyromaani joka originsissa oli ihan kunnon pomo. Tässä homma toimii niin, että etsit paloaseman joka on tulessa (heh heh) ja aktivoit sprinklerit batautolla (koska siinä paloaseman seinässä on pistoke juuri tuota varten) jonka jälkeen Firefly lentää pihalle ja sitä sitten jahdataan autolla kunnes sen voi parin X napin painalluksella napata katuun.
Toista sama vielä kaksi kertaa niin se oli siinä.

Entäs Deathstroke. Toinen kunnon pomo matsi originsista ja kunnon melee taistelija. No kaikkien rakastama Rocksteady teki tästäkin taistelusta TANKKI TAISTELUN. Kyllä. Deathstroke ajelee tankilla jota ammutaan batmobilella. Ei vittu vieköön.

Siitä on pari viikkoa kun tuon pelasin 100% läpi ja aloin jo unohtamaan kuinka paska tuo oli. Nyt kun tätä kirjoitin niin alkoi taas vituttamaan ja olen entistä varmempi, että tämä ei ollut edes sen 48e arvoinen mitä tästä tuli uutena maksettua.
En voi käsittää miten kukaan voi pitää tätä vuoden kovimpana pelinä paitsi jos on ihan helvetin paksut Rocksteady fanilasit päässä.

Jos pitäisi valita pelaanko tämän uudestaan läpi vai katsonko batman foreverin ja batman & robinin viisi kertaa putkeen niin mielummin katson nuo leffat. Batman & Robinissa on sentään Alicia Silverstone. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti