maanantai 10. elokuuta 2015

Sienipää ja langasta tehty dino.


Olihan tuo WiiU käyttämättä varmaan neljä kuukautta kunnes eilen tuli laitettua viimeinkin captain toad: treasure tracker koneeseen. Eihän se ole maannutkaan hyllyssä kuin vissiin helmikuusta asti.

Alunperinhän kapteeni sienipään kevyttä pulmanratkontaa nähtiin super mario 3d worldin minipelinä. Kyseessä on useimmiten kohtuu pieni neliön muotoinen monessa kerroksessa oleva alue jossa on tarkoituksena löytää reitti maaliin ja samalla kerätä kolme jalokiveä joita vaaditaan välillä seuraavan kentän avaamiseen.
En nyt varmaksi sano, mutta tarinan lopussa noita taidettiin vaatia n.160 ja minulle niitä oli kertynyt n.170 joten kertaakaan ei tuon takia tarvinnut mennä pelaamaan vanhoja kenttiä uudestaan.

 Perus näkymä. Kenttää voi vapaasti käännellä joten kamera ei koskaan haittaa pelaamista.

Kenttiä on 64 ja bonuskentät päälle jotka avataan erikseen jotenkin.
Ei tästä hirveästi valitettavaa löydy. Kamerasta voisi valittaa jos sitä voisi kääntää vain gamepadia kallistelemalla, mutta se toimii myös oikeasta tatista. Tosin edes silloin sitä gyro ohjausta ei voi laittaa pois päältä joten ohjaimen liikuttelu kääntää välillä kameraa. Itseäni tuo ei haitannut kertaakaan koska kamera liikahti joskus harvoin hyvin vähän.


Goombatkin osaa rentoutua.

Aikaa minulla kului tämän parissa hiukan alle kuusi tuntia kun tuli muutama bonus kenttä pelattua myös. Myös super mario 3d worldin tallennus avaa peliin pari 3d worldin kenttää jotka pelataan kuten ennenkin. Toki sillä pienellä erotuksella, että joissakin kohdissa on tikapuut koska tämä sienipää ei osaa hypätä ollenkaan ja sen takia noissa puzzle kentissäkin pienikin koroke on ihan oikea este.

Varsin jees paketti ja jopa parempi mitä odotin. Itsehän kuulun siihen ryhmään joka 3d worldin captain toad minipeliä pelatessaa toivoi, että siitä tehtäisiin ihan kokonainen peli ja tässä se nyt on.


Sitten tänään tuli pelattua Yoshis woolly world joka oli sekin varsin mainio tekele. 
Jos pelin ulkoasu näyttää oudon tutulta niin se johtuu siitä, että muutama vuosi sitten tehtiin Kirby's epic yarn jossa pelimaailma oli myös langasta tehty.

Itsehän tykästyin tuohon ulkoasuun heti kun tämä ekan kerran e3 messuilla esiteltiin ja kyllä se vaan aika hemmetin hienolta näyttää edelleen. En ollut siis hypettänyt itseäni liikaa.
Pelihän on perus Yoshia eli kohtuu simppeli ja helpohko tasoloikinta jossa on julmetusti kerättävää kamaa piilotettuna. Jokaisessa kentässä on viisi lankavyyhtiä ja viisi kukkaa. Langat keräämällä aukeaa uusi skni Yoshille ja maailman jokaisesta kentästä kaikki kukat keräämällä aukeaa vissiin uusi kenttä. Itse en kaikkia kerännyt joten en voi varmaksi sanoa, mutta kentän paikka siellä kartalla on johon vaaditaan aina koko sen maailman kukat joita on 40 / maailma.
Muttaman "uuden" Yoshin sain, mutta minusta ainoa oikea väri sille on tuo vakio vihreä ja ne muut ei vaan sovi sille.

Välillä Yoshi muuttuu esim lentokoneeksi jolla päästään pelaamaan lyhyt shmup kenttä.

Peliä ollaan haukuttu lyhyeksi joten oletin sen kestävän korkeintaan neljä tuntia, mutta minulla meni kahdeksan tuntia tämän parissa.
En tässäkään kerännyt kaikkea. Parista ekasta maailmasta kyllä kolusin paikkoja ja pelkän ekan maailman parissa meni jo yli tunti ja tässähän on kuusi maailmaa ja jokaisessa kahdeksan kenttää.
Sitten alkoi välillä tulemaan jo sellaisia kenttiä jossa kerättävät kamat oli jo sellaisissa paikoissa, että niitä noutaessa saattoi tippua tyhjyyteen ja kuolla. Kuoleman jälkeen tietenkin palataan edelliseen checkpointiin ja kaikki sen jälkeen kerätyt collectiblet pitää kerätä uudestaan.
Itse en nauti tuollaisesta ja olen paska pelaamaan joten useampi kenttä tuli vaan "juostua" läpi. Joten jos tässä kaiken haluaa kerätä niin kyllä siihen aikaa varmasti menee ihan kivasti. 
Minusta kahdeksan tuntiakin on jo aivan riittävä pituus tasohyppelylle.

Nyt saa värikkäät ja söpöt pelit ainakin hetken olla vaikka olisi tuolla hyllyssä vielä Kirbyn triple deluxe 3ds:lle.
Seuraavaksi sitten Assassins creed: rogue xbox 360:lle jos en muutu sokeaksi kun ex-gen sahalaita graffa puhkoo silmät :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti